Ферментовані соєві відходи можуть усувати метаболізм жирів.
Відходи сої
Результати лабораторних експериментів вчені представили в журнале Metabolites. Дослідники посадили мишей на дієту з високим вмістом жирів. Після трьох тижнів, миші, в чиїй дієті додатково була ферментована окара, набирали меншу масу тіла і мали більш низькі рівні жиру і холестерину.
Учені відзначають, що кожен рік виробляється 14 мільйонів тонн окарів, а майже третя частина населення світу страждає від життєдіяльності або ожиріння. Інтеграція ферментної оболонки в раціон людини може одночасно вирішити проблеми здоров'я та харчових відходів.
Доктор Кен Лі, старший викладач Школи фізико-математичних наук Наньянського технологічного університету та соавторських статей, відзначає, що цей процес, аналогічний виробництво місо та соевого соусу, можна ферментувати окару.
"Наші результати показують, що ферментована окара допомагає зменшити шкідливий вплив дієти з високим вмістом жирів і потенційно може включатися в раціон пацієнтів з ожирінням, завдяки чому важко відразу змінити образ життя", - відзначає доктор Лі.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
10 геніальних цитат про здоров'я і виховання дітей