Ліки від а до я  -   Хвороби  -  Калькулятор калорій  -   Магнітні бурі  -   Дієти  -  Очищення організму  -  Схуднення  -  Молочниця
Геморой  -  Лікування  -  Косметологія  -  Поради  -  Інсульт  -  Інфаркт  -  Діабет  -  Варикоз  - Вправи - Covid-19 


Користь і шкода від вживання молодої кропиви

08:30, 04 Лист 2024 · Категорія: Харчування · Переглядів 282 · 

Цю рослину справді варто вживати в їжу, але далеко не всім.

кропива

кропива



Молода кропива — природний концентрат вітамінів: А, В, С, Е, К, мікро та макро елементів: залізо, магній, мідь, кальцій, кремній, селен та фітонутрієнтів, зокрема флавонідів, які запобігають хворобам серця, фітонцидів та органічних кислот. Вона підвищує опірність організму та зміцнює імунітет, сприяє обміну речовин, виведенню шлаків та токсинів.

Завдяки вмісту вітаміну К кропива сприяє хорошому згортанню крові, має протизапальну дію і допомагає при внутрішніх кровотечах. Хлорофіл, що міститься в надлишку в листі, запускає обмінні процеси в організмі і допомагає йому протистояти онкологічним захворюванням. Кропива нормалізує рівень цукру в крові. І, як відомо, кропиву активно використовують у косметології та фармацевтиці.

Через потужні кровоспинні властивості молода кропива протипоказана людям, які страждають на варикозне розширення вен, тромбофлебіт і атеросклероз, а також людям з густою кров'ю, оскільки може спровокувати утворення тромбів. Молоду кропиву не рекомендують людям з підвищеним артеріальним тиском, а також є ризик розвитку викидня.

А ви колись їли кропиву?


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:





Підписатись не коментуючи
E-mail:
 Додавання коментаря:
Ім'я:
Пароль: (якщо зареєстрований)
Email: (обов'язково!)

теги форматування

додати смайли
Підписатись на коментарі по e-mail
 

Пропонуємо переглянути наше відео





Останні новини

13:30
Їжа та напої для сильного імунітету
8:30
Шкідливі харчові звички, котрі можуть викликати діабет
7:30
Скільки води треба пити, щоб не підвищувався цукор
1:20
Що варто знати про глікемічний індекс їжі
0:20
Інгредієнти продуктів, які вказують на прихований цукор
23:29
Зелень, яка є профілактикою хвороби Альцгеймера
22:30
Три найкорисніші види капусти для вашого організму
21:30
Смачний перекус, який приносить гормон щастя
19:30
Цільні злаки здатні наситити мозок киснем
17:30
Сухофрукт, який розсмоктує тромби і знижує холестерин
15:30
Доступний продукт, котрий сповільнює процеси старіння
13:30
Ягоди, котрі позитивно впливають на мозок
9:30
Яким чином брак сну впливає на апетит
7:30
Головні мінуси вживання білого шоколаду
0:20
Три позитивні ефекти від білого шоколаду
22:30
Користь та вірогідна шкода від вживання мідій
21:30
Дар моря, котрий суттєво знижує рівень холестерину
19:30
Помічний морепродукт для серцево-судинної системи
17:30
Зміцнення здоров'я, яке дарують людині креветки
15:30
Морепродукт, котрий здатен вилікувати імпотенцію
12:30
Неймовірна користь для здоров'я, яку дає мед
8:30
Названо найкориснішу кашу для сніданку
23:30
Названо смачний продукт, який замінить віагру
22:30
Солодощі, котрі рятують від інфарктів та інсультів
19:30
Що дає людині споживання кульбаби
17:30
Олія, яка часто викликає рак
15:30
Спеція, котра знижує рівень холестерину в крові
13:30
Негативні наслідки передозування горіхів та помідорів
12:30
Риб'ячий жир та оливкова олія можуть нашкодити людині
10:30
Що буде з людиною, яка п'є надто багато зеленого чаю
17:30
Три позитивні ефекти від вживання кінзи
13:30
Продукти, які викликають головний біль
9:30
Корисні властивості олії авокадо
7:30
Консервований овоч лікує безпліддя та запобігає раку
6:30
Гостра їжа, котра допомагає серцю та судинам
1:20
Чи варто овочі та фрукти їсти зі шкіркою
0:20
Як готувати м'ясо, щоб уникнути раку
23:30
Фруктовий сік, котрий знижує рівень цукру в крові
21:30
У якому випадку вживання картоплі може стати смертельним
19:30
Зелень, котра допоможе вам схуднути
Здоров'я в соцмережах: